Bine ați venit la Palatul Culturii Tîrgu Mureș!

INVITAȚIE-REGULAMENT EXPOZIȚIA CONFLUENȚE

Muzeului Județean Mureș cu ocazia festivalului Vâltoarea Mureșeană creează cadrul în care considerăm că arta contemporană tânără poate interveni oferind o perspectivă proaspătă, revigorantă asupra multiplelor interferențe existente pe fundalul multicultural specific Târgu-Mureșului. Prin  expoziția propusă dorim să prezentăm un eșantion de lucrări realizate de tineri artiști profesioniști care provin din județul Mureș, cu scopul de a radiografia tendințele artei contemporane din acest context cultural. Această diversitate poziționată într-un cadru comun ar putea scoate în evidență nu numai diferențe ci și puncte comune ce considerăm că merită a fi urmărite și identificate. Există, cu siguranță, confluențe între diferitele abordări și viziuni care ar putea reieși din vâltoarea mediilor ce dorim să fie regăsite în expoziție.

Ne propunem să sprijinim artiștii debutanți, încercând să creăm o tradiție prin care să le oferim posibilitatea de a-și expune creațiile anual cu ocazia festivalului amintit. Totodată Muzeul Județean Mureș dorește să ofere premii care considerăm că ajută la susținerea și stimularea tinerilor artiști.

Condiții de participare:

– vârsta participanților trebuie să fie cuprinsă între 20 și 40 de ani;

– studenți sau absolvenți în domeniul artelor vizuale la universități de profil;

– să provină din județul Mureș.

Artiștii au libertate în abordarea tematicii expoziției, Confluențe, fiind acceptate diferite medii, tehnici: pictură, grafică, sculptură, obiect, colaj, ceramică, instalaţie, video etc.

Pentru lucrările bidimensionale (pictură, grafică) dimensiunile nu trebuie să depășească 150 cm în înălțime și 120 cm în lungime, iar pentru cele tridimensionale (sculptură, ceramică, instalații) să se încadreze în maxim 120 cm. Limitele dimensiunilor sunt stabilite în funcție de spațiul expozițional, care este la etajul galeriei Art Nouveau din Palatul Culturii.

Înscrierile se fac exclusiv online până la data de 23 iulie 2017. Cei care doresc să participe vor trebui să trimită la adresa de e-mail confluenceexhibition@gmail.com:

– între 3 și 5 fotografii (format.jpg, rezoluţie minimă 2 megapixeli) ale lucrărilor pe care intenționează să le înscrie în expoziție sau 2, 3 video-uri (cu o durată de maxim 10 min) pentru artiștii care utilizează această formă de expresie, toate însoțite de numele autorului, titlul lucrărilor, dimensiunile, anul și tehnica. Vă rugăm, nu trimiteți fotografiile în interiorul documentului, ci în attachment.

– Curriculum Vitae (data și locul nașterii, studii, expoziții, datele de contact, site-ul sau blog-ul personal, dacă există).

Alte precizări:

Aplicațiile incomplete nu vor fi luate în considerare.

Participanții trebuie să-și asigure transportul lucrărilor.

Pe întreaga perioadă a expoziției, participanții nu își pot retrage lucrările.

Organizatorii au dreptul de a folosi reproduceri după lucrările expuse, fără plata către autor, cu scopul promovării expoziţiei în materiale publicitare, în scop de informare, marketing şi educaţional.

În urma selecţiei, în data de 4 august 2017, se va anunţa lista artiştilor expozanţi, pe pagina forgatag.ro.

Vor mai urma detalii legate de desfășurarea evenimentului.

Așteptăm cu nerăbdare aplicațiile până în 23 iulie 2017!


Starts at: 2017-07-07 16:00
End at: 2017-07-23 18:00