Üdvözöljük a marosvásárhelyi Kultúrpalota honlapján!

A KERESZTEZŐDÉSEK CÍMŰ KIÁLLÍTÁS FELHÍVÁSA ÉS SZABÁLYZATA

A  Maros Megyei Múzeum és a Vásárhelyi Forgatag idén lehetőséget biztosít, hogy a fiatal kortárs képzőművészek újszerű, friss szemléletmódjukat bemutathassák a megyére jellemző interkulturalitásról.

A kiállításon a Maros megyéből származó fiatal professzionális képzőművészek munkáinak egy szeletét kívánjuk bemutatni azzal a céllal, hogy rálátást nyerjünk a kortárs képzőművészet irányzataira, amelyek a helyi kulturális térben jelentkeznek. Minden bizonnyal léteznek olyan kereszteződések, találkozási pontok a művészek különböző nézetei, kifejezési módjai között, amelyeket felszínre hozhat a képzőművészet különböző ágazataiban készült és kiállított művek sokszínűségének forgataga.

Célunk támogatni a fiatal és pályakezdő művészeket, ezért hagyományt igyekszünk teremteni ebből a kezdeményezésből, biztosítva számukra, hogy évente kiállítsák munkáikat a Vásárhelyi Forgatagon. A Maros Megyei Múzeum díjakat is felajánl, amelyek támogatást és ösztönzést jelenthetnek a fiatal művészek számára.

 

Részvételi feltételek:

– a pályázók életkora: 20-40 év

– szakirányú egyetemi végzettség a vizuális művészetek területén (képzőművészeti egyetemek jelenlegi diákjai is jelentkezhetnek)

– Maros megyei származás

A jelentkező művészek szabadon kezelhetik a kiállítás témáját, amelyet a Kereszteződések cím foglal össze. Elfogadunk különböző technikákkal készített munkákat, így festményt, grafikát, kisplasztikát, kollázst, kerámiát, installációt, videót stb.

A festmények és grafikák esetében a munkák mérete nem haladhatja meg a 150 cm magasságot és a 120 cm hosszúságot, a kisplasztikák, kerámiák és installációk esetében a munkák maximum 120 cm-esek lehetnek. A méreteket a kiállítótér adottsága határozza meg, a Kultúrpalota emeleti Art Nouveau galériája.

Jelentkezni kizárólag online lehet 2017. július 23-ig. A jelentkezőknek az confluenceexhibition@gmail.com címre a következőket kell beküldeniük:

– minimum 3 és maximum 5 darab jpg. formátumú, minimum 2 megapixeles felbontású fényképet a munkákról, amelyekkel a művész be akar nevezni a kiállításra, illetve 2-3 videót azok, akik ezt a kifejezési módot választják. A videó hossza nem haladhatja meg a 10 percet. Benevezéskor mellékelni kell a szerző nevét, a munka címét és méretét, milyen technikával készült és melyik évben. Kérjük, a fényképeket kizárólag csatolmányként küldjék.

– életrajz, amelynek tartalmaznia kell a születés idejét és helyét, tanulmányokat, eddigi kiállításokon való részvételt, elérhetőségi lehetőségeket, valamint a honlapot vagy blogot, ahol elérhetők a munkák, amennyiben a pályázó művész rendelkezik ilyen internetes felülettel.

Megjegyzések:

A hiányos pályázatokat a szervezők nem veszik figyelembe.

A résztvevőknek maguknak kell biztosítaniuk munkáik szállítását.

A résztvevőknek a kiállítás teljes időtartama alatt a szervezők rendelkezésére kell bocsátaniuk a kiállításra beválogatott munkáikat.

A szervezőknek jogában áll reprodukciókat használni a kiállított munkákról azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a kiállítást, ezért a szerzőket nem illeti meg semmilyen anyagi javadalmazás.

A válogatás nyomán a szervezők 2017. augusztus 4-én teszik közzé a kiállításra beválogatott művészek nevét a forgatag.ro oldalon.

A későbbiekben tájékoztatjuk az érintetteket az esemény további részleteiről.

Várjuk a jelentkezéseket 2017. július 23-ig!

 

Időpont és helyszín: 2017. augusztus 22. – szeptember 6., a Romániai Képzőművészek Szövetsége (UAPR) marosvásárhelyi Art Nouveau Galériája

Szervezők: Maros Megyei Múzeum és Vásárhelyi Forgatag

Partner: Romániai Képzőművészek Szövetségének Marosvásárhelyi Fiokja

 


Starts at: 2017-07-07 16:00
End at: 2017-07-23 18:00