Welcome to the Palace Of Culture Tîrgu Mureș!

EXPOZIȚIA CONFLUENȚE

Dacă ne raportăm la contextul artei contemporane putem vorbi, cu siguranță, despre o suprapunere caleidoscopică a diverselor medii, implicit viziuni. În acest context global putem încadra și demersurile artistice locale, în care este vizibilă interferența stilistică și cea culturală.

Multiculturalismul specific locului considerăm că este un datum al localnicilor ce reprezintă un câștig ce trebuie exploatat. Cel mai probabil cumulul acestor suprapuneri capătă o formă concretă prin materialul artistic de aici. Prin tema și expoziția propusă dorim să prezentăm un eșantion de lucrări realizate de tineri artiști mureșeni cu scopul de a radiografia tendințele artei contemporane din acest context cultural. Astfel diversitatea abordărilor, a tematicilor, tehnicilor și până la urmă a viziunilor ce vor fi prezente în expoziție sunt asumate.

Această diversitate poziționată într-un cadru comun ar putea scoate în evidență nu numai diferențe ci și puncte comune ce considerăm că merită a fi urmărite și identificate. Există, cu siguranță, confluențe între diferitele abordări și viziuni care ar putea reieși din vâltoarea mediilor ce dorim să fie regăsite în expoziție. Unul dintre scopurile principale ar fi tocmai această identificare, în măsura posibilităților, a punctelor de întâlnire sau intersectare a multiplelor forme culturale sau cel puțin urmărirea îmbinărilor armonioase ce contribuie la complexitatea ce poate exista pe acest fundal multicultural.

Cu sprijinul Muzeului Județean Mureș și cu ocazia Vâltorii Mureșene se creează cadrul în care considerăm că arta contemporană tânără poate interveni oferind o perspectivă proaspătă, revigorantă asupra multiplelor interferențe existente în societatea actuală.

Totodată prin acest proiect ne propunem să sprijinim artiștii debutanți, încercând să creăm o tradiție prin care să le oferim posibilitatea de a-și expune creațiile anual cu ocazia festivalului amintit, alături de oferirea unor premii din partea Muzeului Județean Mureș ce constituie un suport financiar și o recunoștință a eforturilor depuse în domeniul artelor contemporane.

Numărul artiștilor participanți va fi stabilit în funcție de spațiul expozițional. Vârsta acestora va fi cuprinsă între 20-40 de ani, axându-ne în principal pe cei stabiliți în Târgu-Mureș, dar neexcluzând artiști care s-au născut în județ dar activează în alt oraș/țară.

Expoziția se va desfășura în perioada 22 august – 6 septembrie 2017, perioada fiind stabilită datorită Vâltorii Mureșene în cadrul căreia va avea loc.

Conditii de participare.


Starts at: 2017-08-22 22:00
End at: 2017-09-06 16:00