Bine ați venit la Palatul Culturii Tîrgu Mureș!

Noaptea Muzeelor 2018

Muzeul Județean Mures organizează evenimentului „Noaptea Muzeelor” la Târgu Mureș,  în perioada 18-20 mai 2018,  în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş, Primăria Municipiului Târgu-Mureş si alte 25 de institutii si organizatii partenere.

Programul cultural face parte din evenimentul internațional „Noaptea Europeană a Muzeelor” patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor, in cadrul caruia muzeele își deschid porțile publicului iubitor de cultura. Datorită patrimoniului bogat și numerosilor parteneri care s-au alăturat de-a lungul anilor la Târgu Mureș, programul Noptii Muzeelor se extinde pe trei zile, acesta fiind precedat de redeschiderea Galeriei de Artă Modernă Maghiară, in data de 17 mai, expozitie ce va fi imbogatita cu cele mai noi achiziții de artă ale Muzeului Județean Mureș.

Muzeele își vor deschide porțile pe 19 mai de la ora 11, iar până ora 02 și așteaptă vizitatorii cu numeroase expoziții și activități de pedagogie muzeală, proiecții de film, concerte și concursuri, vizite ghidate in puncte de interes cultural din oras, activitati cuprinse intr-un program foarte variat.

Inedit la aceasta editie a Noptii Muzeelor, publicul va avea ocazia să vadă cea mai nouă achiziție a muzeului, un model de Ford Prefect din anul 1953 care va fi pornit cu această ocazie. Deasemenea, in acest an ni se alătură și Compania Aquaserv cu deschiderea Muzeului apei, se va putea vizita Cavoul călugărilor de la Biserica Minoriților (str. Köteles Sámuel nr.4), Cavoul de la Biserica „Sfűntul Ioan Botezatorul” și Turnul Franciscanilor de la Piața Trandafirilor.

Intrarea la muzee şi participarea la programele partenerilor se va face pe bază de brăţări care vor costa 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii, studenţi, elevi şi pensionari. Brăţara se va achiziţiona o singură dată şi va permite accesul la toate activităţile evenimentului, in toate locatiile cuprinse in program, iar duminică, 20 mai, secţiile Muzeului Judeţean Mureş vor fi deschise după programul obişnuit, între orele 10.00 – 14.00, iar Palatul Culturii între orele 10.00 – 16.00. Brăţările vor putea fi achiziţionate de la casieria Palatului Culturii începând cu data de 10 mai, dar şi în timpul desfăşurării evenimentului, de la toate secţiile muzeului şi ale partenerilor.


Starts at: 2018-05-18 09:00
End at: 2018-05-20 18:00

panorama_10
Photo: http://bereczky.ro | Bereczky Sándor
Photo: http://bereczky.ro | Bereczky Sándor
Photo: http://bereczky.ro | Bereczky Sándor