Üdvözöljük a marosvásárhelyi Kultúrpalota honlapján!

Magyar Kultúra Napja – ünnepi előadás

Az összefogás nevében kezdeményezett az idén Ünnepi Előadást a Magyar Kultúra Napjára a marosvásárhelyi Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Maros Megyei Múzeum, a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia, a Maros Művészegyüttes, a Marx József Fotóklub, a Maros Megyei RMDSZ, a marosvásárhelyi RMDSZ és a MIET, mely eseménynek a Kultúrpalota ad otthont pénteken 18 órai kezdettel.

Az előadáson fellép a Tiberius Quartet, a Maros Művészegyüttes utánpótlás zenekara, a Líraigény Társulat, illetve a Maros Művészegyüttes, melynek műsorában hallhatják Gyóni Géza – Csak egy éjszaka című versét, Tollas Gábor – István színművész előadásában. Az est folyamán átadják a MIET – Maros megyei Ifjúsági Egyeztető Tanácsa által 2021-ben alapított és megálmodott Enyedi Zsolt Díjat mellyel tehetséges, fiatal művészeket díjaznak.

A járványügyi intézkedések miatt a helyek száma korlátozott, ezért előzetes regisztráció szükséges személyesen a Kultúrpalota pénztárában vagy a 0365-451.034 -es telefonszámon, keddtől-péntekig 9.00 és 15.30 között. A belépés díjtalan, azonban a belépésnél adományokat fogadnak el a rendezők, az adományokból befolyt összeget a mikházi Csűrszínház székelykapujának felújítására fordítják.
Kedves nézőinket 17 órától fogadjuk be a Kultúrpalota előcsarnokába ahol megtekinthető lesz a Marx József Fotóklub Kultúránk látképe című kiállítása. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


Starts at: 2021-01-22 18:00
End at: 2021-01-22 19:30

nagyterem