Üdvözöljük a marosvásárhelyi Kultúrpalota honlapján!

Múzeumok Éjszakája 2018

A Maros Megyei Múzeum a Maros Megyei Tanács, a Marosvásárhelyi Városháza és 25 egyéb intézmény és partnerszervezettel közösen szervezi meg a “Múzeumok Éjszakája” rendezvényt  2018. május 18-20-án Marosvásárhelyen.

A kultúrális program részét képezi az Európa Tanács, az UNESCO és a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa által támogatott “Európai Múzeumok Éjszakája” nemzetközi rendezvénynek, ahol a múzeumok megnyítják kapuikat a kultúraszerető közönség előtt.

Az egyre  gazdagodó múzeumi örökségnek, valamint az évek alatt a rendezvényhez  csatlakozó számos társszervezetnek köszönhetően a Múzeumok Éjszakája három napig tart, amelyet a Magyar Modern Művészeti Galéria újbóli megnyításával veszi kezdetét május 17-én, ahol a Maros Megyei Múzeum által vásárolt legújabb művészeti alkotásokat is megtekinthetjük..

A,múzeumok május 19-én 11 órakor nyítják meg kapuikat, és éjjel 2 óráig  várják a látogatókat számos kiállítással és  múzeumpedagógiai tevékenységgel, filmvetítésekkel, koncertekkel , versenyekkel, vezetett városlátogatásokkal.

Az idei „Múzeumok Éjszakája” különlegessége,hogy a város lakói megtekinthetik a Maros Megyei Múzeum legújabb „szerzeményét”, egy Ford Perfect automobilt 1953-ból,amit ebből az alkalomból el is indítanak.

Ugyancsak ebben az évben előszőr az AQUASERV Vízszolgáltató Vállalat is csatlakozik a „Múzeumok Éjszakájához”, lehetővé téve a Köteles Sámuel utcabeli minorita szerzetesek templomának, valamint a Keresztelő Szent János temlomban őrzőtt értékes kehelynek, és a város főterén lévő Ferencesek Tornyának megtekintését.

A múzeumokba való belépés és a partnerprogramokban való részvétel  karkötők alapján történik, melyek  felnőtteknek 6 lejbe és  gyermekek, diákok, tanulók és nyugdíjasok számára 3 lejbe kerülnek.  A karkötőt egyszer kell megvásárolni és hozzáférést biztosít  a program valamennyi tevékenységére és eseményére, az összes helyszínen..

Vasárnap, május 20-án a múzeumok a megszokott  nyítvatartással működnek 10,00-14,00 óra között, a  Kultúrpalota 10.00 és 16.00 óra között. A karkötők  május 10-től  megvásárolhatóak a Kultúrpalota jegypénztárában, de az esemény idején is megvehető  bármelyik múzeumban és helyszínen.


Starts at: 5/18/18 9:00 de.
End at: 5/20/18 6:00 du.

panorama_10
Photo: http://bereczky.ro | Bereczky Sándor
Photo: http://bereczky.ro | Bereczky Sándor
Photo: http://bereczky.ro | Bereczky Sándor